Шведскиот гигант IKEA објави дека започнува соработка со NASA на изработка на мебел за луѓето кои живеат во густо населените градови. Овие истражувањa ќе им помогнат и на двете страни да пронајдат подобро решение за мисијата на Марс. NASA и IKEA заеднo работат во MDRS Habitat во Јута. Експертите на IKEA треба да поминат некое […]

Прочитај повеќе

“Тоа е само храна, не е натпревар. Ајде да се опуштиме.” е пораката во одличната реклама на IKEA, во која компанијата упатува апел да се вратиме на едноставното уживање во готвењето, јадењето и поминување на време заедно со најблиските за време на оброците.  

Прочитај повеќе

Ikea си пронајде нов виртуелен простор зa презентирање и реклама на својот мебел. Ikea VR Experience ќе ги замени редиците и времето поминато во продавницата, и на заинтересираните купувачи ќе им понуди можност да избираат мебел преку виртуелна реалност, во соработка со Steam и HTC Vive. Апликацијата го сместува корисникот во виртуелна кујна, а барем […]

Прочитај повеќе

Ikea се подготвува да одговори на модерните барања на корисниците, кои се почесто сакаат помалку кабли во својот дом. За оваа цел новата колекција од Ikea ќе доаѓа со мебел подготвен за безжично полнење. „Преку истражувања и посети дознавме дека корисниците мразат кабли несекаде. Загрижени се дека нема да го пронајдат својот полнач и дека […]

Прочитај повеќе

Дури 75 отсто од сликите кои се во каталозите на шведскиот производител на мебел Ikea се компјутерски-генерирани. Ова е значителен раст од 2012 година кога „само“ 25 посто од презентираните производи, доаѓаа со компјутерски генерирана графика, пишува Fact Company. Ikea во базата има над 23.000 3Д модели, но тоа што е импресивно е што моделите […]

Прочитај повеќе

Шведската компанија за мебел, IKEA, го крераше првиот Instagram веб сајт ikea_ps_2014. Профилот на Instagram е креиран со цел да ги запознае корисниците со колекцијата на компанијата и е составен од 12 слики кои заедно формираат веб сајт. Трикот е што сликите се обележани со тагови кои ве водат на веб сајтот на компанијата, односно […]

Прочитај повеќе