Enterprise Europe Network Македонија организира дводневна конференција која ќе има за цел да го забрза вмрежувањето на малите и средни претпријатија од секторот на информатички технологии, но и да понуди можности за финансирање на иновативни технолошки проекти и решенија. Конференцијата е закажана на 7ми и 8ми јуни во Скопје. Македонските компании, но и компаниите од регионот на југоисточна […]

Прочитај повеќе

Го продолжуваме серијалот на дебати „20 минути претприемништво“ ориентирани кон стартап заедницата, во организација на ИДЕА ЈИЕ и Фондација Претприемачки Сервис за Млади (ПСМ). Дебата #2: Финансирање на стартапи преку кредити имаат подобри изгледи отколку преку краудфандинг Во оваа дебата Петар Славковски, раководител на филијала во Штедилница Можности и Виктор Митевски, претседател на SWTA Македонија и основач на Let’s Fund It дискутираат […]

Прочитај повеќе