Авионите на Boeing до неодамна важеа за едни од најбезбедните авиони. Сепак желбата да се намалат трошоците во производство на софтверот донесе големи проблеми. Квалитетот на елементите кои се произведуваат во погоните на фабриката немаат проблем, но софтверот во авионите и деловите од други производители се друга приказна. Дополнителен проблем е што од неодамна софтверот […]

Прочитај повеќе

Освен во Лондон и Мајами, BRKV сега е присутна и во Скопје. Лондонската компанија покрај веб и мобилен девелопмент, работи и со стартапи од инвестирање во идеи до соработка за реализација на истите. Во Скопје го отвараат BRKV Tech кој е аутсорсинг оддел, составен од млад тим за развивање на веб сајтови, мобилни апликации и […]

Прочитај повеќе