Twitter корисниците кои ја користат апликацијата на Android, ќе забележат нов, надграден и помодерен дизајн. По новата надградба на апликацијата ќе бидат вклучени најдобрите делови на Android, вели Марјан Веланикаран од Twitter. Новата верзија на Twitter во целост ќе ги користи можностите на Google Material Design. На кратко, отсега корисниците ќе можат со повлекување да го променат […]

Прочитај повеќе

Material Design Lite (MDL) е нов веб фрејмворк од Google наменет за веб сајтовите кои можат лесно да се редизајнираат во стилот препознатлив на Android корисниците. Google го претстави Material Design стилот пред една година како рамка околу која ќе го унифицира дизајнот на мобилните апликации за различните екрани, да ги направи поубави и поедноставни […]

Прочитај повеќе

Google полека ги преработува апликациите користејќи го Material Design. Google Maps, Gmail и Google Drive веќе ја дочекаа новата верзија, а компанијата работи и на преработка на останатите апликации и сервиси. Сепак некои корисници немаат трпение да ја дочекаат промената па дизајнираат свои алтернативни дизајни. Дизајнерот Ауриел Саломон се обиде да предвиди како ќе изгледа […]

Прочитај повеќе

Material Design кој Google го претстави со Android L на Google I/O 2014 е добитник на Златна награда за најголем допринос во корисничкото искуство на UX Awards. Настанот се одржува од 2011 година, а само најдобриот софтвер може да биде присутен на него, вели Android Authority. Material Design овозможува поголема флексибилност за различни платформи и […]

Прочитај повеќе

Google на I/O ја претстави новата верзија на Android, наречено едноставно L. Се работи за пробна верзија наменета првин за девелоперите да ја тестираат, и штом ќе биде готова да биде пласиран како универзален оперативен систем за сите Android телефони, таблет компјутери, па дури и за автомобили и телевизиски сервиси. Ова е светот кој Google […]

Прочитај повеќе