Првиот Google I/O по ребрендирањето на Google во Alphabet не понуди ништо поразличен формат во презентациите. Kомпанијата сепак успеа да нè изненади.   Покрај сето што го знаевме за Android N досега, тешко беше да се претпостави дека виртуелната реалност ќe биде во фокусот на новиот оперативен систем. Според Google, најголемите производители работат на телефони кои […]

Прочитај повеќе

Без премногу помпа Google ја презентираше новата платформа Android Auto, која ќе овозможи префрлање на екранот од телефонот на контролната табла на автомобилот. Станува збор за платформа која главно преку гласовни команди ќе овозможи креирање на потсетници, бирање на музика и слично. Во моментов апликацијата им е корисна единствено на сопствениците на Pioneer Dashboard, но […]

Прочитај повеќе

Производителите на уреди нема да смеат да ги модификуваат Android Wear за паметни часовници, Android Auto за автомобилите, ниту Android ТV, најави Google. Потегот е малку изненадувачки бидејќи Android, претставен како отворена платформа, беше користен слободно од различните производители на паметни телефони кои си креираа свои интерфејси, пример HTC Sense. Но, Google сака конечно да […]

Прочитај повеќе

Од апликации за фитнес Google Fit до Android L за сите уреди, и Android апликации на Chromebook, до првите часовници со Android Wear и Android TV… Ова се само дел од презентираните новитети на Google I/O 2014. [youtube]EgeMgjplANY[/youtube] Еден од новитетите е Android One телефонот кој ќе ги популаризира Google и Android на пазарите во […]

Прочитај повеќе

Google на I/O ја претстави новата верзија на Android, наречено едноставно L. Се работи за пробна верзија наменета првин за девелоперите да ја тестираат, и штом ќе биде готова да биде пласиран како универзален оперативен систем за сите Android телефони, таблет компјутери, па дури и за автомобили и телевизиски сервиси. Ова е светот кој Google […]

Прочитај повеќе