HTC Desire 510 е првиот Android телефон со 64-битен процесор, конкурент на Apple A7 процесорот вграден во iPhone 5S. Но, иако HTC најави моќен процесор, нивниот модел сепак е бескорисен во моментот бидејќи Android KitKat, на кој работи Desire 510, не е оптимизиран за 64-битни процесори. Телефонот треба да се надогради во Android L за […]

Прочитај повеќе

Производителите на уреди нема да смеат да ги модификуваат Android Wear за паметни часовници, Android Auto за автомобилите, ниту Android ТV, најави Google. Потегот е малку изненадувачки бидејќи Android, претставен како отворена платформа, беше користен слободно од различните производители на паметни телефони кои си креираа свои интерфејси, пример HTC Sense. Но, Google сака конечно да […]

Прочитај повеќе

Google ја најави следната веризија на Android оперативниот систем, а иако засега има уште многу време до нејзино официјализирање, девелоперите веќе имаат можност да се запознаат со Android L порано. Станува збор за верзија со ограничени можности, а не за целосен производ и е пред се наменета на девелоперите да им ги покажа насоката во […]

Прочитај повеќе

Од апликации за фитнес Google Fit до Android L за сите уреди, и Android апликации на Chromebook, до првите часовници со Android Wear и Android TV… Ова се само дел од презентираните новитети на Google I/O 2014. [youtube]EgeMgjplANY[/youtube] Еден од новитетите е Android One телефонот кој ќе ги популаризира Google и Android на пазарите во […]

Прочитај повеќе

Google на I/O ја претстави новата верзија на Android, наречено едноставно L. Се работи за пробна верзија наменета првин за девелоперите да ја тестираат, и штом ќе биде готова да биде пласиран како универзален оперативен систем за сите Android телефони, таблет компјутери, па дури и за автомобили и телевизиски сервиси. Ова е светот кој Google […]

Прочитај повеќе