Apple испрати документи за iBeacon хардвер на одобрување кај Федералната комисија за комуникации FCC, јавува 9to5mac. Првите фотографии од уредот покажуваат округол уред со USB или microUSB портoви. Уредот се напојува од извор 5V и 0.3A, а WiFi сигналот е на 2.4 GHz. Документите на FCC покажуваат дека уредот успешно ги поминал сите тестови. Но, […]

Прочитај повеќе

Со се побрзиот развој на Интернетот на нештата, одредувањето на точната локација на сите корисници кои се наоѓаат во објектот е од интерес на девелоперите, корисниците и бизнисите. Ваквите сензори можат да имаат најразлични примени, од лоцирање на корисниците за автоматско гасење на светилките или греењето во собите, до лоцирање на корисниците во продавници и […]

Прочитај повеќе