Nokia X2 е првиот Android телефон на Microsoft, и прв телефон кој е објавен од Nokia откако беше преземена од Microsoft. Иако Windows Phone е конкурентна платформа на Android, сепак Microsoft со објавувањето на X2 игра на сигурно во доминација на пазари каде поскапите телефони се уште се луксуз. Според компанијата, Nokia X2 има подобрен […]

Прочитај повеќе