Tianhe-2 или Млечен Пат 2, кинескиот суперкомпјутер сè уште е најбрз компјутер на светот, според новата листа Top500. Ова е трет пат Tiane 2 да ја предводи листата која се прави двапати во годината за споредба на развојот. За жал последното истражување покажува и дека порастот на перформансите се намалува. „Работите изгледа дека се забавуваат. […]

Прочитај повеќе