Новата игра на девелоперите на видеоигри кои имаат свои канцеларии и во Македонија, Nap Nok Games, излегува на 7 март.  Играта Frantic е изработена во партнерство со Sony XDev и истовремено е прва игра на студиото за PlayStation конзолата. Frantics е и првата игра на која работеше одделот на Nap Nok од Скопје. Our next #Playlink […]

Прочитај повеќе

Cuphead е видеоигра која добар дел од играчите ќе ги потсети на првите цртани филмови oд 30-тите. Платформата на која ќе излезе оваа игра е се Xbox One и PC, а најавена е нејзина продажба на Steam. Играта доаѓа со идентична естетика како анимираните филмови од 1930-тите, од графиката до музиката, па дури и босовите […]

Прочитај повеќе