Telekom Austria Group е нов сопственик на Blizoo Македонија. Австриската компанија, која е сопственик и на Vip оператор, кој има околу 620.000 претплатници, сега ќе ги додаде и 63.000 претплатници на Blizoo во своето портфолио. Blizoo нуди ТВ услуги и широкопојасен интернет, и заедно со мобилните услуги на Vip ќе можат да понудат заеднички, таканаречени […]

Прочитај повеќе