НАСА работи на отстранување на проблемите на „payload“-компјутерот на Hubble, но засега нема некаква прогноза за времето кога телескопот ќе продолжи да работи нормално. Проблемот е предизвикан од грешка на компјутерот произведен во 80-те години, а истата грешка се повторува и кај бекап компјутерот. Поради ова од 13 јуни Hubble не собира податоци. Последните тестови […]

Прочитај повеќе

Сите гејминг ентузијасти и кретори на независни видеоигри се поканети на третиот Инди Пиво. Средбата, закажана повторно во мезе барот Убац во Скопје на 26-ти јуни од 18:00 часот, се поклопува со Glitch Jam настан кој сака да покаже дека грешките, или гличовите, се еден од клучните делови при креирање на игри. Некои грешки станаа […]

Прочитај повеќе