По САД и Канада, Mastercard го пензионира потпишувањето насекаде во светот. Поради напредокот во технологијата, корисниците на Mastercard нема повеќе да мораат да ги потпишуваат своите картички или сметки. Ова секако нема да заштеди многу време, но ќе го олесни процесот на плаќање и барем малку ќе го забрза плаќањето. Сопствениците на картички и онака […]

Прочитај повеќе

Чекавме долго време за PayPal, со надеж дека овој финансиски сервис ќе го олесни купувањето и продавањето на производи на интернет. На PayPal се гледаше како на сервис кој со еден клик ќе ја спаси македонската е-трговија. Но, засега, PayPal во Македонија ќе дозволи само да се трошат пари, односно да се купува од странски […]

Прочитај повеќе