Несомнено секој ќе се сети на балоните од детството. Играчка по која и денес плачат куп деца. Новите балони-роботи од Festo, секако нема да им ја олеснат работата на родителите, иако можеби следните балони ќе си ги купат за себе. Балоните и роботот-пеперутката се креирани од компанијата за автоматика Festo.

Прочитај повеќе

Google пред неколку недели започна со тестирање на Project Loon во Кампо Мајор, мало градче во непристапните делови на Бразил. Иако вообичаено во Камп Мајор нема интеренет, благодарение на Google, локалното училиште за прв пат со помош на WiFi балоните од Project Loon доби интернет пристап. Првите резултати од тестовите се позитивни, што значи дека […]

Прочитај повеќе