Неодамна Spotify, кој сè уште не е достапен во Македонија, но е најпопуларниот сервис за стримање музика во светот, објави Year in Music листа која им овозможува на корисниците да разгледаат што слушале во текот на целата година. Тоа што е интересно кај оваа листа, забележува Verge, е што може да ви помогне да видите […]

Прочитај повеќе

Radiohead, Arctic Monkeys, Adele и уште многу други музичари кои својата музика ја издаваат преку помали независни издавачи наскоро би можеле да исчезнат од YouTube. Видео сервисот се закани преку Роберт Кинцл, кој за Financial Times, потврди дека видеата од „независните“ можат да бидат блокирани за само неколку дена, доколку не се потпише нов договор […]

Прочитај повеќе