Како што беше најавено од Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), од 1 јули цените за роамингот помеѓу Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, и Црна Гора ќе се намалат драстично. Цената на минута разговор во роаминг ќе чини 17,9 денари наместо 68 денари; испраќање на една порака ќе чини 5,6 денари; а 1 МВ податоци ќе […]

Прочитај повеќе

Oд 30-ти јуни ќе се намалат цените на регионални роаминг разговори, извести Агенцијата за електронски комуникации. Како што беше договарано претходно помеѓу балканските соседи, Македонија, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, ќе се обидат да ги намалат роаминг цените за да бидат во чекор со Европската унија која сака целосно да ги укине високите […]

Прочитај повеќе

Цената на роамингот во Европската Унија од 1 јули ќе биде значително намалена. Најзабележително е намалување на цените на интернет-сообраќајот кој ќе повтини повеќе од 50 отсто. Цената на еден мегабајт ќе се намали од 45 евроценти на 20 евроценти (12 денари). Забележителен е и падот на цената на повиците од 24 на 19 евро […]

Прочитај повеќе