Цената на роамингот во Европската Унија од 1 јули ќе биде значително намалена. Најзабележително е намалување на цените на интернет-сообраќајот кој ќе повтини повеќе од 50 отсто. Цената на еден мегабајт ќе се намали од 45 евроценти на 20 евроценти (12 денари). Забележителен е и падот на цената на повиците од 24 на 19 евро […]

Прочитај повеќе