Со 18 кликови на реклами месечно, македонскиот Facebook корисник е еден од најактивните во овој сегмент на друштвената мрежа. Овие 18 кликови на реклами не се средна вредност, туку медијана. Ова значи дека бројот на корисници со над 18 и бројт на корисници со под 18 клика на реклами е еднаков. Според анализата на We […]

Прочитај повеќе

Facebook процени дека околу 10 милиони Американци ги видоа спонзорираните постови од Русија. Сега Конгресот на САД треба да процени дали можното влијание врз 10 милиони жители го загрози процесот на гласање. Претставниците на друштвената мрежа ги однесоа сите 3.000 огласи за кои се сомневаат дека потекнуваат од руски агенции, во Конгресот, јави Guardian. Од […]

Прочитај повеќе

Најголемата друштвена мрежа по се изгледа ја призна својата грешка. Facebook ќе го зголеми бројот на прегледи од луѓе за прегледување на термините, откако алгоритмот не успеа да препознае антисемитско таргетирање. Скандалот минатата недела го откри ProPublica. Проблемот го креира самиот алгоритам кој по критериуми кои му се внесувани сам си креира категории „Омраза на Евреи“ и […]

Прочитај повеќе

Најголемата друштвена мрежа, Facebook ги презентираше новите стандарди и правила за монетаризација. Насилството, омразата, порнографијата и користењето на наркотици, повеќе нема да може да заработат на Facebook. Правилата важат за Branded Content, Instant Articles и рекламите во видеата Ad Breaks. Истите правила се однесуваат и доколку биде нарушена интелектуалната сопственост, безбедноста на корисниците или ако се објавува неавтентична […]

Прочитај повеќе

Доколку мислевте дека Facebook ads се врвот на нарушување на вашата приватност зa адвертајзинг цели, подгответе се за уште еден шок. Ремаркетинг е нов тренд во маркетингот кој не само што ги знае и комбинира вашите интереси и потреби и ви прикажува реклами на еден сајт, туку и ве следи на преку 300 сајтови со […]

Прочитај повеќе