Kickstarter ја блокираше кампањата на Skarp за ласерски жилет и покрај тоа што успеа да собере околу 4 милиони долари од поддржувачите, на кои сега ќе им бидат вратени средствата. Причината за блокирањето е што Skartp нема физички прототип кој за Kickstarter е еден од неопходните услови. По повлекувањето Skarp се префрли на Indiegogo, средствата […]

Прочитај повеќе

Доколку имате проблем да само-контрола, и наместо да се посветите потполно на обврските, вие трошите време на друштвените мрежи и интернет мачиња, тогаш Sаent може да биде решение. Станува збор за bluetooth уред/копче со чие притискање автоматски се блокира се што може да му го одвлече вниманието на корисникот. Начинот на функционирање најнапред бара од […]

Прочитај повеќе

Носталгични за старите добри игри, и со чудна привлечност кон 8-битните карактери, двајца дизајнери од Лисабон, Себастоа Техеира и Цесариа Мартинс, се решија да го остварија својот сон – креираа Pixel Panties. Осум-битниот долен веш е креиран за сите кои сакаат ретро игри, но никогаш не нашле начин ова да го направат модерно или привлечно. […]

Прочитај повеќе