Петнаесет годишниот Ерик Финман ги искористи 1.000-те долари подарок од баба му за да купи биткоини во 2012 година, кои по една ипол година, се искачија на вредност од 100.000 долари. Ова мало богатство тинејџерот го искористи за да започне едукативен стартап Botangle.com со кој нуди онлајн подучување. Веќе има 20 подучувачи и стотина корисници […]

Прочитај повеќе