Uber претстави свое API за девелоперите кои сакаат да вметнат повикување на Uber-возилo во својата апликација. API-то е достапн за сите кои се заинтересирани, индивидуални девелопери и компании, и веќе е имплементирано во апликциите на : Tempo, Starbucks, United Airlines, TripАdvisor и OpenTable. Сепак Uber, сервис кој е своевиден приватен возач, нема да дозволи директно […]

Прочитај повеќе

Околу 12.000 такси возачи се собраа на улиците на Лондон да протестираат во одбрана на својата работа против нови такси-сервиси предводени од Uber. Протестите ги предизвика начинот на наплата кој го нудат овие нови сервиси. Во Лондон единствено лиценцираните такси возила можат да користат таксиметар за наплата, но апликацијата на Uber ја пресметува цената на […]

Прочитај повеќе