Nintendo претстави нова конзола и најверојатно ретко кој можеше да го превиди – Classic Mini. Новата мини конзола е наменета за носталгичарите кои уживаа во постарите наслови од Nintendo. NES Classic Edition е смалена копија на постоечката NES конзола, доаѓа со 30 игри, помеѓу кои се најголемите хитови: Legend of Zelda, Final Fantasy, Metroid, и […]

Прочитај повеќе

Nintendo сè уште има куп проблеми, пред се поради девелоперите кои се одлучија најголем дел од игрите за нивните конзоли да ги поместат за 2015 година, но сепак компанијата има неколку игри кои се култи за оваа конзола. Ова најмногу се однесува нa Mario, но и на Legend of Zelda која е една од најпопуларните […]

Прочитај повеќе