Google потроши 500 милиони долари во кеш да ја купи Skybox Imaging, компанија која обезбедува сателитски фотографии со висока резолуција. Целта на Google е да ги интегрира овие квалитетни фотографии во Google Map за да ги усоврши мапите со точни и актуелни фотографии. „Сателитите на Skybox постојано ќе ги ажурираат Google Maps со актуелни и […]

Прочитај повеќе