Vodafone објави дека дел од државите користат скриени линии кои се директно поврзани со нивната мрежа, за да ги прислушуваат и следат нивните корисници, без потреба од судски налози. Вакви линии се инсталирани во опремата на Vodafone во 29 држави во кои тие се оператор. Овие линии поврзани со опремата се во согласност со законот […]

Прочитај повеќе