Конференцијата за друштвен активизам Engage ја отвори регистрацијата за посетителите. Конференцијата е бесплатна, но поради ограничениот број на места, потребно е претходно регистрирање. Настанот се одржува на 10 јуни, а веќе се познати најголем дел од говорниците. Најверојатно најинтересни говори оваа години ќе бидат настапите на: Биргита Јонсдотир од Пиратската партија на Исланд; Иван Новак од Лајбах кој […]

Прочитај повеќе

По петти пат Младински образовен форум и Радио МОФ ве покануваат на Engage 2016, конференција за друштвен активизам кој e еден од настаните кои не сакате да ги пропуштите. Оваа година концептот на конференцијата е малку поразличен, па настанот ќе биде поделен во неколку денови кои ќе се одржат во различни месеци. Првиот настан е […]

Прочитај повеќе

Третата конференција за друштвен активизам, Engage, во организација на Младински образовен форум и Радио МОФ, е закажана за 14 јуни. Во рамките на Engage домашни и странски активисти, уметници, новинари и ИТ експерти ќе споделат знаења и искуства на теми поврзани со граѓанска ангажираност, активизам на јавни простори, активизам преку друштвени медиуми, слобода на изразување, […]

Прочитај повеќе