Zoom конечно додаде криптирање за заштита на разговорите. Ваква заштита за дел од корисниците кои плаќаа претплата веќе беше достапна од пред неколку месеци, но сега е отворена за сите. Подигање на заштитата е од исклучителна важност, а една од причините е број на корисници во пандемијата. „Горди сме што може да преставиме end-to-end криптирање […]

Прочитај повеќе

Еден од најголемите чет сервиси, WhatsApp, му ја искомплицира работата на американското FBI со имплементација на end-to-end криптирање. Наместо да чека да влезе во спор со FBI, за на крај да им биде пробиен сервисот, како што се случи со Apple iPhone, WhatsApp се реши да ја заштити приватноста на милијарда свои корисници на iOS […]

Прочитај повеќе

Google го објави кодот за екстензијата End-to-End која овозможува поголема безбедност за оние на кои им е потребна. Екстензијата овозможува податоците и имејл пораките кои го напуштаат прелистувачот на корисникот да бидат криптирани се додека не се декриптираат од корисникот за кој се наменети. End-to-End ќе биде едноставен за користење за разлика од постоечките опции […]

Прочитај повеќе