Enterprise Europe Network Македонија организира дводневна конференција која ќе има за цел да го забрза вмрежувањето на малите и средни претпријатија од секторот на информатички технологии, но и да понуди можности за финансирање на иновативни технолошки проекти и решенија. Конференцијата е закажана на 7ми и 8ми јуни во Скопје. Македонските компании, но и компаниите од регионот на југоисточна […]

Прочитај повеќе

На првиот Startup Grind Skopje, покрај излагањата за успешни примери на стартапи, беше претставена и новa програма на Фондот за иновации и технолошки развој за кофинансирање грантови за стартапи, спиноф компании и иновации со 85 отсто учество до максимален износ од 30.000 евра; останати пари треба да ги обезбеди стартапот. Според директорката Јасмина Поповска, фондот […]

Прочитај повеќе