Во моментов во тек е четвртиот повик за пријавување за инвестиции во Фондот за иновации и технолошки развој. Дел од стартапите кои беа финансирани во првите рунди веќе се успешни компании. Новата инвестициска рунда е главен повод за интервјуто со директорката на фондот, Јасмина Поповска. Во моментов во тек е пријавувањето за нова рунда инвестиции, колку […]

Прочитај повеќе

На првиот Startup Grind Skopje, покрај излагањата за успешни примери на стартапи, беше претставена и новa програма на Фондот за иновации и технолошки развој за кофинансирање грантови за стартапи, спиноф компании и иновации со 85 отсто учество до максимален износ од 30.000 евра; останати пари треба да ги обезбеди стартапот. Според директорката Јасмина Поповска, фондот […]

Прочитај повеќе