Apple објави дека го развиле наследникот на програмскиот јазик Objective-C, нов јазик наречен Swift. Новиот програмски јазик не само што ќе го направи кодирањето поедноставно, туку и апликациите ќе бидат побрзи и постабилни. Според најавите, на Swift лесно ќе се прилагодат сите кои имаат искуство со C и Objective-C. Освен ова програмерите ќе можат во […]

Прочитај повеќе