Worldwide Developers Conference (WWDC) е огромен настана и за фановите на Apple и за ИТ светот. Сите очи се свртени кон сцената на која Apple од година за година претставува по некој уред или сервис со кој комплетно ја раздрмува индустријата. И оваа година се случи нешто неверојатно – покрај нов оперативен систем, нови апликации, […]

Прочитај повеќе

Apple нема да претстави еден паметен телефон, туку неколку различни модели кои ќе имаат до 10 сензори, меѓу кои и сензори за следење на здравјето и фитнес активностите, велат анонимни извори за Wall Street Journal. Apple сака паметниот часовник, кој се уште нема официјално име, иако сите го нарекуваат iWatch, да има различни функционалности од […]

Прочитај повеќе

Apple во октомври ќе ја презентира својата замисла за преносни компјутери, јавуваат извори на Recode. Уредот е дизајниран за да ги собира податоците од HеalthKit и фитнес апликациите и да ги постави на едно место. Компанијата е убедена во успехот на својот преносен уред, бидејќи предвидува продажба на 3 до 5 милиони примероци месечно. Нивниот […]

Прочитај повеќе

Apple го најави iOS 8 и како и сите претходници оперативниот систем е најавен како „подобра и поголема промена од сите претходни“. За почеток, центарот за нотификации на iOS ќе доживее промена, и ќе доаѓа со можност веднаш да се одговара на порака. Ова ќе биде овозможено со едноставно повлекување надолу и тоа од сите […]

Прочитај повеќе