Дали некогаш сте помислиле на берзата како на симфонија? Токму вака ја замислуваат Игор Јовчевски, Александар Трпески и Никола Миноски развивачи на платформата Sound of Markets. „Sound of Markets е прва платформа што овозможува слушање на market data. На некој начин како музика“, вели основачот и iOS девелопер, Игор Јовчевски. „Апликацијата е бесплатна зa 3 […]

Прочитај повеќе

Colorence е iOS видеоигра од Игор Јовчевски, креатор на WooWave, и според зборовите на авторот има потенцијал да се користи како вежба на мозокот. Идејата зад Colorence е да го тренира умот да ги препознава боите, нивните комбинации и со ова додека играте игра. Играта е едноставна и е базирана на квадрати со различна боја, […]

Прочитај повеќе