Microsoft во 2012 година импресионираше на перзентацијата на својот преведувач. Сега компанијата го додаде прeводот во гласовните разговори на Skype. Преведувачот е презентиран на англиско-шпански разговор, што во моментов е и единствена достапна верзија, но наскоро пристигаат и нови јазици. Станува збор за Skype Translator Preview функционалност која е додадена на Windows 8.1 и Windows […]

Прочитај повеќе

Microsoft го претстави Skype Translator, алатка за преведување на говорните повици во реално време, додека корисниците разговараат помеѓу себе. За почеток, алатката ќе биде само за Skype за Windows и само на неколку јазици, но постепено ќе биде достапна за сите 300 милиони корисници кои трошат по 2 милијарди минуди на повици преку софтверот. На […]

Прочитај повеќе