Велат дека најдобрите работи во животот се бесплатни. Ова е особено вистинито во поглед на различни софтверски решенија. Здравата конкуренција и имплементирање поразлични тактики за заработка, имаат допринесено до експлозија од  квалитетен и исклучително корисен софтвер за корисникот. Кога изборот е огромен, лесно можете да се најдете во ситуација да не знаете со што да […]

Прочитај повеќе

123456 и password се сè само не добри лозинки и она што обично ви треба е коктел од големи и мали букви, бројки и симболи или уште подобро цели реченици и фрази. Таквото нешто, меѓутоа, е исклучително тешко за помнење, особено кога ќе земете во предвид дека за секој сајт ви треба уникатна лозинка, а […]

Прочитај повеќе

1Password е сервис за менаџирање на лозинки пред се наменет за корисниците на Mac. Сервисот може да се синхронизира и со iPad или iPhone, а постои и Windows верзија. Новата функција наречена 1PasswordAnywhere им овозможува на корисниците да го искористат „сефот“ преку синхронизирање со Dropbox. Откако ќе се поврзат сервисите, во Dropbox ќе се креира […]

Прочитај повеќе