Timeful е нова апликација за iOS, наскоро и за Android, која користи бихејвиорални истражувања за да ви ги научи навиките и да ви го организира денот. Апликацијата, креирана од истражувачи од универзитетите Stanford и Duke, е микс од календар и to-do листа која, покрај обврските што си ги внесувате сами, ви предлага и нови „корисни“ […]

Прочитај повеќе

Any.do, една од најдобрите to-do листи за Android и iOS, која има над 10 милиони корисници, и која е синхронизиран со уште подобриот календар Cal, сега е достапна и за веб. Компанијата стартува своја прва веб апликација, која го има истиот минималистички дизајн како мобилната верзија и е дизајнирана да понуди „појасна прегледност за дневните […]

Прочитај повеќе