Стефан Петровски, Христина Петровска и Скоти Пинкстер работат на проект кој преку слики треба да ги претстави убавните на Македонија. My Homeland сака да ги претстави градовите, селата, манастирите, црквите, џамиите… буквално целата скриена убавина на земјата, луѓето и традицијата. Проектот се обидува да собере средства преку краудфандинг кампања на Indiegogo, со што би се […]

Прочитај повеќе

Метју Инман од Oatmeal не престанува со кампањата за изградба на музејот на Никола Тесла. По успехот да се откупи земјуштето за музејот, за кое г. Инман успеа да собере 850.000 долари од Интернетот, и уште еден милион долари од директорот на Tesla Motors, Илон Маск, сега се стартува кампања за градење на музејот за […]

Прочитај повеќе

На Маја Узунова и Никола Мијановиќ им е потребна вашата помош. Радостa дека сe примени на академијата за развој на iOS игри Makegameswithus.us е скратена за неколку илјадници долари кои им се потребни да престојат во Сан Франциско, каде ќе се оддржи курсот. Двајцата млади програмери, кои заедно кодираа во скопска фирма, и заедно аплицираа […]

Прочитај повеќе