(Овој текст е дел од серијалот на IT.mk кој има за цел да ги промовира локалните компании кои се присутни на сервисот ИТ Индекс) ПРОФИЛ 1. Датум кога официјално започнавте со работа: Компанијата започна со работа пред повеќе од 10 години, поточно од 15.11.2007 година 2. Од кого е основана компанијата? Компанијата е основана од […]

Прочитај повеќе

Битолската Nova Solutions се враќа од Стокхолм со награда за второ место на натпреварот за апликации на Ericsson. Иако се уште е во рана развојна фаза, нивната идеја за апликација која ќе ви помогне да најдете свежи и локални прехранбени продукти, ги импресионираше Ericcson, потпалувајќи ги надежите дека оваа награда ќе привлече инвеститори кои ќе […]

Прочитај повеќе