Нова функционалност на најголемата социјална мрежа, Facebook Slideshow ќе им овозможи на корисниците да креираат видео-колаж од своите фотографии. Сѐ што е потребно за креирање на видео-колаж е да имате најмалку пет фотографии во период од 24 часа. Апликацијата ги презема овие фотографии директно од телефонот, што значи дека не мора претходно да ги прикачите […]

Прочитај повеќе

Google неодамна го додаде Google+ Stories за корисниците да креираат албуми составени од фотографии или видео, сепак доколку сте позаинтересирани за анимираните gif-ови тогаш двете нови опции во Auto Awesome ќе ви бидат поинтересни. Отсега Auto Awesome ќе им овозможи на корисниците самите да си ги одбираат фотографиите од кои е составен гифот, наместо како […]

Прочитај повеќе