Овој месец на 23 и 24 ноември ќе се одржи втората конференција за соработка на информатичката технологија и агро-бизнисот.  Идејата се разбира е да се најде начин како земјоделците да го модернизираат бизнисот. Девелоперите се надеваат дека ќе можат да им помогнат на компаниите и да излезат со решенија кои ќе им помогнат на земјоделците. […]

Прочитај повеќе

Од следната година барем за оние земјоделци кои имаат основни познавања за работа со компјутер, пријавувањето за субвенции ќе биде поедноставно. Со цел за полесен пристап за субвенции од 2016 години ќе може да се користи и електронско аплицирање. „Сите земјоделски стопанства кои аплицираат за субвенции, ќе можат тоа да го направат по електронски пат […]

Прочитај повеќе

Проектот на македонските студенти Димитар Миновски и Кристијан Ѓорѓески е избран да оди во Краков, Полска, на финалето на Конкурсот за иновации на Deutsche Telekom за 2014-та година. Од 39 проекти кои се пријавија на локалниот конкурс, жирито го избра проектот на студентите за пумпа за наводнување на соларна енергија која ќе може да се […]

Прочитај повеќе