Apple планира да потроши 3,2 милијарди долари на музичкиот сервис и производителот на слушалки Beats на раперот Др. Дре и продуцентот Џими Јовин, кои пред една година имаа неуспешна соработка со HTC. Според Financial Times, зделката може да биде официјално објавена уште следната недела и може да биде најскапата аквизиција на друга компанија од страна […]

Прочитај повеќе

HTC ги продаде последните акции кои ги имаше во Beats Electronics на Др. Дре, само две години откако купи 51 отсто од аудио компанијата за 265 милиони долари. Популарната технологија на Beats беше додадена во HTC телефоните, но не успеа да го спречи падот на тајванскиот мобилен гигант кој наиде на сериозна конкуренција oд Samsung. […]

Прочитај повеќе

Тајванската компанија за паметни телефони, HTC, откупи 51% од акциите на компанијата Beats Electronics, која го редефинираше аудио пазарот благодарение на веќе култните аудио производи Beats од Др. Дре. Зделката, која HTC ги чини 309 милиони долари, треба да биде комплетирана до крајот на годината. За HTC, оваа зделка ќе биде петта по ред годинава […]

Прочитај повеќе