Холографскиот телефон е сѐ поблиску до пазарот. Производителот на камери RED, го најави овој телефон во јуни, но засега сè уште сме без премногу податоци за телефонот. Сепак, компанијата на својот форум срамежливо најавува дека првите нарачки започнуваат во април. Новитет се неколку технички спецификации на уредот. Официјално Hydrogen One доаѓа со Snapdragon 835x прoцесор. Екранот е […]

Прочитај повеќе

Производителот на камери RED креира телефон кој доаѓа со холографски дисплеј. Hydrogen One е телефон со 5.7 инчен дисплеј кој ќе може да прикажува и 3D, холографска содржина. Со оглед на тоа дека нема други телефони со холограф, тешко  е да се замисли за што точно станува збор или како функционира технологијата. Она што е […]

Прочитај повеќе

Вистински холограм е научно-фантастична технологија, видена само во популарните серии како Star Trek, но, сепак не е толку далечна како што мислиме. Наскоро ќе видиме холографски 3Д проекции и во македонските бутици, продавници и други места каде може да се тестира овој нов вид на маркетинг. Се работи за Dreamoc проектори, донесени од Total Media, […]

Прочитај повеќе