Најпознатиот и најпопуларниот стартап кога изнајмувањето простор е во прашање, најавува кул нови промени. Наскоро корисниците на сервисот ќе можат да изнајмуваат и да се сместуваат во најлуди простори. Пример, ќе може да изнајмите и штали, бродови, куќи на дрво и куп слични локации. Промените ќе бидат достапни наскоро и можеби ќе бидат достапни веќе […]

Прочитај повеќе

Дали некогаш сте размислувале што мора да направи секој турист кој ќе го посети Скопје за да има вистински автентично искуство? Листата е речиси бесконечна: искачување на Водно; планинарење на Матка; ќебапи во Дестан; чај во чаршија; лет со праглајдер; пиво во Менада; посета на аквадуктот; Кале; Скупи; Спомен куќата на Мајка Тереза… Иако ова […]

Прочитај повеќе

Дали знаете дека „Патот на памукот и камили поминувале низ Скопје?“, или дека поминала и „Африканската коњаница под команда на францускиот генерал Жуно Гамбета?“. Можеби дека „До 1935 во Вардар имало речен остров, ада на која се одржувале спортски и забавни настани?“. Овие и куп други интересни илустрации се споделени на StorytellingSkopje, кул вебсајт посветена […]

Прочитај повеќе

Премиерот Никола Груевски ги повика сите корисници на друштвените мрежи да се вклучат во онлајн кампања во која ќе се промовира убавината на Македонија. Идејата, вели премиерот во реткото видео во кое тој наместо за политика, зборува за хаш-тагови, e да се соберат сите фотографии, видеа и постови за убавината на Македонија на едно место […]

Прочитај повеќе

Visit Skopje е апликација за Windows Phone наменета за туристи кои доаѓаат во посета на градот, но без сомневање ќе им биде корисна и на голем дел од Скопјаните. Visit Skopje на Semos ќе им помогне на туристите да се снајдат со сместување, да најдат места за јадење или одмор, и локаци од културното и […]

Прочитај повеќе