Со се поизвесните автономни возила кои ќе се појават во блиска иднина на патиштата, несомнено се поставува прашањето „Дали би седнале во автомобил кој за да ги минимизира жртвите може да ве убие?“. Возилата користат сензори за да се снајдат на патиштата, и како такви во ситуации во кои сигурно се очекуваат жртви, можеби ќе […]

Прочитај повеќе