Хрватско-македонскиот стартап u:Plug започнува со претпродажба на паметниот штекер преку редизајнираната сајтот на u:Plug. Стартапот неодамна доби 100.000 долари за да го финализира продуктот, и сега е најавено дека првите паметни приклучоци ќе започнат со испорака за два месеци. „Долго и напорно работевме на креирање на производ кој во блиска иднина ќе го користат илјадници […]

Прочитај повеќе

Стартуван пред само три месеци, u:Plug сега е блиску да го продава својот уред кој ќе го редефинира домашниот штекер. Стартапот, основан од Иван Јелушиќ, Даниел Рупиќ и Митко Цабевски, доби 25.000 евра инвестиција од бугарскиот акселератор Eleven, oткако помина неколку дена во Софија каде со помош на ментори го развиваа бизнис планот. Тоа што […]

Прочитај повеќе

Замислете да не заплеткувате во хаосот од различни кабли и полначи за сите ваши електронски уреди, и и наместо тоа да имате еден универзалем штекер преку кој може да поврзете и полните секаков вид на мобилен уред. Токму ова е идејата за u:Plug, нов хрватско-македонски стартап предводен од Иван Јелушиќ, Даниел Рупиќ и Митко Цабевски. […]

Прочитај повеќе