Новиот Beats Music ќе биде уште еден од плејадата стриминг музички сервиси; нов конкурент на Rhapsody, Spotify, Rdio, iTunes Radio и други. Но, за разлика од нив Beats Music е сервис на компанија која веќе имаше релативен успех во промовирање на музички продукти. Beats Еlectronic е веќе познат бренд за слушалки кој имаше кратка соработка […]

Прочитај повеќе

HTC ги продаде последните акции кои ги имаше во Beats Electronics на Др. Дре, само две години откако купи 51 отсто од аудио компанијата за 265 милиони долари. Популарната технологија на Beats беше додадена во HTC телефоните, но не успеа да го спречи падот на тајванскиот мобилен гигант кој наиде на сериозна конкуренција oд Samsung. […]

Прочитај повеќе

Тајванската компанија за паметни телефони, HTC, откупи 51% од акциите на компанијата Beats Electronics, која го редефинираше аудио пазарот благодарение на веќе култните аудио производи Beats од Др. Дре. Зделката, која HTC ги чини 309 милиони долари, треба да биде комплетирана до крајот на годината. За HTC, оваа зделка ќе биде петта по ред годинава […]

Прочитај повеќе