Microsoft објави на TechEd конференцијата која се одржува во Хјустон дека својата развојна алатка Visual Studio ќе ја направи повеќе-платформска. Користењето преку различни платформи е овозможено од Apache Cordova алатката која дозволува креирање на iOS, Android, Blackberry, Windows Phone, WebOS апликации, но и апликации за сите останати оперативни системи со помош на HTML, CSS и […]

Прочитај повеќе