Регуларот за медицински помагала во САД ја одобри роботската рака креирана под покровителство на DARPA за употреба во медицината. Раката е креирана од DEKA Research and Development Corp од Њухемпшир и до неодамна беше на тестирање. DEKA Arm System овозможува повеќе движења истовремено, но и далеку попрецизни и поделикатни движења отколку што се можни со […]

Прочитај повеќе