Конектирани на интернет, искушението да се оддалечите од извршување на работните обврски знае да биде исклучително големо, особено доколку извршување на обврските знае да биде врзано со работа на одреден таб. Во случај да работите со повеќе табови преку прелистувачот Chrome, но да имате огромни проблеми со фокусирање на само еден од нив, можеби и […]

Прочитај повеќе

Најверојатно веќе сте прочитале за личната, семејна трагедија на младиот гениј Марко Чаласан. На Марко сега му е потребна нашата помош. Неделникот Фокус започна акција со која ќе се обиде да му помогне. IT.mk се приклучува на апелот за помош. Марко, за жал, ја загуби својата мајка, и сега е сам во Скопје. Живее во […]

Прочитај повеќе

Релаксирањето доаѓа во многу форми и е честа потреба при крај од долг ден или пред почетокот на еден. Во такви ситуации, би можеле да се расположите со некоја од многубројните прилагодливи станици на Jango, но доколку чувствувате потреба за релаксирање покрај амбиентални звуци, ви препорачуваме да ја посетите A Soft Murmur. A Soft Murmur е […]

Прочитај повеќе

Интернетот е магична работа. Во овој момент можете да посетите безбројни сајтови кои до најситни детали ви прераскажуваат што допрва ќе се случи во феноменалната серија Тоскана (insert irony here). А каде е и константното давење низ Facebook, Twitter, Pinterest и стотици други сајтови кои одново и одново ги посетуваме само за да не се посветиме […]

Прочитај повеќе

(Ви се допадна рецензијата? Споделете го вашето мислење за овој фотоапарат на форумот на IT.com.mk) Имавме можност да другаруваме со супер зум апаратот Olympus SP-820UZ, благодарение на СЕТ компјутери. Овој апарат не е само актуелен заради таканаречените ProSumer или SLR Like, односно суперзум, туку и заради неговата изведба со CMOS сензорот кој се вградува кај […]

Прочитај повеќе

Според истражувањето на ЕyeTrackShop, Google+ и Facebook имаат скоро идентични дизајни според тоа како корисничкиот поглед се движи на двата сајта и според тоа како корисниците се фиксираат на веб елементите на страната. EyeTrackShop користи алатка за следење на погледот преку корисничките веб камери. Ова алатка ги бележи најчестите погледи и најчестите фокуси на 54-те […]

Прочитај повеќе