По цена од 60 долари, On1 Effects се истакнуваше како исклучително моќна алатка која знае како да ги среди вашите фотографии. Алатката се одликуваше со стотици филтри, граници, пресети и текстури кои можевте да ги прилепите на вашите фотографии за да им го дадете саканиот финиш. И понатаму го можете истото, но за таквото нешто […]

Прочитај повеќе

Aviary, платформа за едитирање на фотографија со апликации симнати над 100 милиони пати, сега е дел од гигантот и креаторот на Photoshop, Аdobe. Според Aviary, oснована во 2007-ма година, со нивната платформа се едитирани 10 милијарди фотографии, но покрај апликациите, компанијата даваше и можност на девелоперите да ги вградат опциите за едитирање во сoпствените апликации. […]

Прочитај повеќе

Background Burner е веб апликација која овозможува едноставно отстранување на позадината на фотографиите. Се што е потребно е да ја закачите фотографијата, по што апликацијата ќе ви понуди неколку решенија од кој се отстранети делови или во идеален случај целата позадина. Одземањето или додавањето на делови од сликата се единствените можности за едитирање на фотографијата, […]

Прочитај повеќе