На својот прв роденден, кој беше прославен во Скопје, Fridgecheck го стартуваше и својот нов дизајн со кој цели да го освои интернационалниот пазар. Овој стартап, основан од хрватскиот претприемач Иван Мајсторович, а креиран од македонски програмери во Скопје, веќе има локални верзии за Босна, Србија и Македонија на кои се споделуваат рецепти за храна. […]

Прочитај повеќе

LG претстави сервис за пораки HomeChat со кој ќе може да проверите уште колку пиво имате во фрижидерот или да ја стартувате рерната преку мобилниот телефон. Сервисот користи Natural Language Processing (NLP), а паметните уреди од линијата на LG комуницираат со корисниците преку LINE, популарна азиска апликација за четување со над 300 милиони корисници. Поради […]

Прочитај повеќе