(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Веднаш штом ја запознав стартап сцената во Брно, благодарение на прекрасните дами од JIC StarCube, заминав да откријам уште едно кул место во градот. Огранок на Impact Hub мрежата е сместен во стара индустриска […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) До сега главно ја разгледував стартап заедницата во главните градови низ Европа. Бидејќи таму се случуваат „нештата“ и вообичаено другите градови не се толку активни. Но, бев навистина возбудена за мојата следна авантура, во […]

Прочитај повеќе

Македонија има талент, но тој талент да се развие треба пари и поддршка. Ова можеби звучи како нешто веќе чуено, но тоа е реалноста, овојпат, како и многу други пред него, пренесена од Владо Петрушев, кој е моментално во Брно, Чешка, каде работи во компанија за мобилни апликации. Владо пристигна во Чешка во 2013-та година […]

Прочитај повеќе